Sunce i plavo more

Apartmani i wellness centar “Sole Mio” se nalaze na samo 50 metara od plavog Jadranskog mora.  Dovoljno je par minuta lakog hoda da biste uživali u lepotama Jadrana. Kompleks “Sole Mio” je okružen mediteranskim rastinjem i lepim, malim trgovima, sa klupama za predah. Idealno mesto za potpuno opuštanje.

Da bi Vaš odmor bio sadržajniji, predlažemo Vam da posetite neka od sledećih mesta:

MANASTIR SAVINA 

Ovaj manastriski kompleks čine tri crkve – mala i velika crkva Uspenja Presvete Bogorodice u kojima se čuvaju radovi čuvene kotorske gotičke škole i hram Svetog Save koji se nalazi na brežuljku, udaljen oko 300 m od manastirskog konaka, po kome je i manastir dobio ime. Konak poseduje bogatu zbirku crkvenih knjiga, posuda i ikona, groblje i predivni popločani prilaz. U maloj crkvi Uspenja Bogorodice otkrivene su i najstarije freske gotičkog stila. Nalazi se na 2 km od grada

OSTRVO MAMULA

Ovo ostrvo je na pomorskim kartama poznato pod nazivom Lastavica, dok je svoje opšte prihvaćeno ime, Mamula, dobilo po austrijskom generalu i namesniku dalmacije Lazaru Mamuli, koji ga je utvrdio sredinom XIX veka. Mamula je malo nenaseljeno ostrvo na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, između rta Oštro i rta Arza. Kružnog je oblika, prečnika 200 m, obraslo niskom vegetacijom, i mnoštvom agava sa plažom i pristaništem na severnoj strani. Jedna je od najvećih tvrđava na crnogorskom primorju, odnosno Jadranu

POLUOSTRVO LUŠTICA 

Luštica je nadaleko poznato po maslinama, maslinovom ulju, pršutu, siru iz ulja i rakiji maginjači. U ovom kraju svi običaji su vezani za maslinovo drvo, koje se smatra svetim drvom. Ovde se nalaze i najatraktivnija hercegnovska izletišta i plaže: Žanjice, Mirište, Arza, Dobreč.

ROSE

Rose je malo ribarsko mesto na severozapadnoj obali poluostrva Luštica, naspram Herceg Novog. Rose su u prošlosti služile kao sklonište za jedrenjake. Inače, čitave Rose, kao i poluostrvo Luštica, bremenito je arheološkim iskopinama.

ŽANJICE

Žanjice su najomiljenije izletište i kupalište na hercegnovskoj rivijeri, južno od naselja Rose. Plaža koja se tu nalazi je javna, nastala kombinacijom šljunka, betona i peska i prima blizu 1000 kupača. Iako je u zalivu, otvorena je prema moru i svrstava se u jednu od najlepših plaža Crne Gore.

MIRIŠTE

Mirište je mala uvala, skoro nerazdvojni deo uvale Žanjice. Smeštena je između uvale Žanjice i Rta – tvrđave Arza. Plaža Mirište nalazi se u uvali Mirište, kombinacija je betona i peska, površine 2.000 m2, kompletno opremljena.

PLAVA ŠPILJA

Ovo je jedna od najlepših, najatraktivnijih i najinteresantnijih u nizu pećina koje se nalaze na poluostrvu Luštica, između uvale Zlatna luka i rta Mokra gora. Naziv je dobila po neobično plavoj boji vode koja nastaje refleksijom sunčevih zraka u unutrašnjost pećine, kroz manji otvor, kao i samom svodu pećine, koji se za vreme vedrih sunčanih dana, a naročito prepodne, odbijaju od površine vode.

SPOMEN KUĆA IVA ANDRIĆA
Šetajući glavnom, gradskom, Njegoševom ulicom, naići ćete na spomen kuću književnika Iva Andrića, koji je tu živeo i stvarao. Danas je to Klub književnika u kome se održavaju književni susreti i pesničke večeri, a u letnjem periodu i sajam knjiga sa pratećim sadržajima