WELLNESS CENTAR

Odličan start za novi dan

Rekreativni bazen

Bazen je urađen po poslednjim standardima i namenjen je za isplivavanje i relaksaciju. Njegove dimenzije su: 6m x 3m a dubina od 140cm do 165cm sa temperaturom vode od 27°C. Bazen je veoma pogodan za rashlađivanje nakon saune a isto tako je pogodan za održavanje aqvarobika i manjih treninga.

Uživanje u vodenim atrakcijama

Bazen slapovi doživljaja sa slanom vodom

Ovaj bazen je namenjen za najmlađe posetioce ali i za odrasle. Raspolaže sa podvodnim atrakcijama kao što je gejzir i nadvodnim atrakcijama, slapovi iz stena i slap vodopad koji daju poseban osećaj i doživljaj u bazenu. Za najmlađe posetioce postoji tobogan za spuštanje. Dubina bazena je od 20cm do 1m sa temperaturom vode do 30°C.

Mesto gde ćete provesti najviše vremena

Jakuzzi sa slanom vodom

Jakuzzi, sa podvodnim hidromasažama i podvodnim gejzirom je pravo mesto za oporavak od teškog dana. Temperatura vode u jakuzziju kreće se oko 34°C. Koristi se za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju. Pozitivno utiče na oslobadjanje od stresa, otklanjanju bolova u mišićima kao i maksimalnom opuštanju tela i duha.

Infracrvena Sauna

Temperatura u infracrvenoj sauni je od 45°C do 60°C, a preporučeni boravak je od 20 do 30 minuta. Potreban je samo jedan ciklus bez ponavljanja. Za vreme boravka u infracrvenoj sauni moguće je i poželjno konzumiranje tečnosti.
Svi životi na zemlji imaju potrebu za većom količinom infracrvenog svetla da bi bili potpuno smireni i zdravi. Infracrveno zračenje prodire duboko u naše zglobove, kožu, mišiće i tkiva, ubrzavajući cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom. Redovnim korišćenjem infracrvene saune, gube se masnoće i suvišni kilogrami, pospešuje se koncentracija, jača imunitet i borba protiv virusa i infekcija.

Bio Sauna

Bio sauna je opisno slična finskoj sauni, samo sa nižom temperaturom, u odnosu na finsku saunu. Temperatura vazduha u bio sauni je između 55°C i 60°C a vlažnost vazduha je 35-50% što povoljno utiče na telo, otvara pore na koži i pre svega je primerena osobama koje imaju problema sa zadržavanje vode u telu i osobama koje su posebno osetljive i teže podnose visoke temperature finske saune. Ova sauna predstavlja kombinaciju finske i parne saune i predstavlja imitaciju klime iz tropske šume. U bio sauni se predviđa duži boravak u odnosu na finsku saunu i kreće se do 45 minuta. Između pojedinih boravaka u bio sauni obavezan je odmor.

Finska Sauna

Šta sve treba znati o sauni:
• Sauna se preporučuje samo zdravim osobama, koje nemaju srčane tegobe
• Pre korišćenja saune obavezno konsultujte vašeg kardiologa
• Koristite saunu ako želite održavati Vašu fizičku i psihičku kondiciju na prirodan način
• U sauni dolazi do relaksacije mišića i do poboljšanja opšteg psihofizičkog stanja
• Sauna na prirodan način odstranjuje nečistoću kože
• Sauna poboljšava otpornost organizma na zarazne bolesti naročito disajnih puteva
• Sauna trenira srce i stabilizuje krvni pritiasak
• Sauna doprinosi lučenju hormona i poboljšava rad vegetativnog nervnog sistema

Blaga Sauna

Blaga sauna je namenjena postepenom i ugodnom zagrevanju tela, što inicira znojenje a time i čišćenje kao i detoksikaciju tela. Temperatura vazduha je između 55°C i 60°C, a vlažnost do 30%. Nakon boravka u ovoj sauni prožeće Vas osećaj svežine te duševni i telesni mir i opuštenost. Boraviti u blagoj sauni, naizmenično s rashlađivanjem u bazenima ili pod tušem, dopušteno je najviše tri sata. Nakon jednog boravka u blagoj sauni i zatim kraćeg odmora možete isprobati neku drugu vrstu saune.
Ova sauna je blaži oblik finske saune, deluje stimulativno na srce i cirkulaciju, njen konačni učinak su osećaj svežine, te duboko duhovno i telesno rasterećenje. Ova vrsta saune se preporučuje takođe za bolju cirkulaciju.

Parno Kupatilo

Parno kupatilo je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha koja se kreće do 100 % i temperaturom koja se kreće od 40°C do 50°C. Parna kupatila su drevna vrsta kupatila i vode poreklo još iz rimskog doba. Pomažu prevazilaženje stresova svakodnevnog života, opuštanje i sticanje nove snage kao i poboljšanje opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja. Predviđen boravak u parnom kupatilu se kreće od 5 do 20 minuta u zavisnosti od subjektivne podnošljivosti velike vlažnosti u kombinaciji sa visokom temperaturom
Naročito se preporučuju u slučajevima: bronhijalne astme, bronhitisa, problema gornjih disajnih puteva, kašlja, promuklosti, iskašljavanja (posebno uz pomoć eteričnih ulja) kao i bolnog kretanja zglobova.

Tepidarijum

Tepidarijumi su ležaljke koje se zagrevaju od 37°C do 39°C tj. temperaturi približnoj temperaturi tela. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, samim tim jača imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam, preporučuje se osobama svih starosnih dobi. Tepidarijum je mesto koje je inače predviđeno za pripremanje pre ulaska u parno kupatilo, međutim u praksi se koristi i nezavisno za odmaranje, između sauna seansi.

Relax Prostorija

Ova prostorija je namenjena za odmor posle sauna.U njoj je svetlo prigušeno i veoma prijatno, povezano sa muzikom koja opušta. U relax prostoru postoje kreveti koje podešavate sa daljinskim upravljačem u kom položaju želite da vam se nalazi leđni deo kao i promenljiva pozicija za podižače nogu. Posetiocima su na raspolaganju flaširana voda i jabuke.

Pošaljite zahtev za rezervaciju

Send us a booking request